کد خبر : 774
تاریخ انتشار : چهارشنبه 4 آگوست 2021 - 21:27

آغاز عملیات اجرایی آبرسانی به بیجار و حسن آباد یاسوکند و ۱۳۰ روستا

آغاز عملیات اجرایی آبرسانی به بیجار و حسن آباد یاسوکند و ۱۳۰ روستا

  عصر امروز با حضور استاندار کردستان کلنگ مکانیکی آغاز اجرای پروژه آبرسانی به بیجار و حسن‌آباد یاسوکند به زمین خورد. بهمن مرادنیا استاندار کردستان عصر چهارشنبه (۱۳ مردادماه) در جلسه شورای اداری شهرستان بیجار با اشاره اهمیت مسئله آب در دولت دوازدهم در حوزه آب شرب و کشاورزی، اظهار کرد: در استان کردستان فقط

آغاز عملیات اجرایی آبرسانی به بیجار و حسن آباد یاسوکند و ۱۳۰ روستا

  عصر امروز با حضور استاندار کردستان کلنگ مکانیکی آغاز اجرای پروژه آبرسانی به بیجار و حسن‌آباد یاسوکند به زمین خورد.

بهمن مرادنیا استاندار کردستان عصر چهارشنبه (۱۳ مردادماه) در جلسه شورای اداری شهرستان بیجار با اشاره اهمیت مسئله آب در دولت دوازدهم در حوزه آب شرب و کشاورزی، اظهار کرد: در استان کردستان فقط ۱۰ درصد اراضی ما آبی هستند و سال‌های سال استان از تخصیص آب محروم بود، خوشبختانه با پیگیری‌ها در سال ۹۸ مجوز ۹۶ هزار هکتار تخصیص آب در بخش کشاورزی از وزارت نیرو گرفته شد.
وی افزود: با این وضعیت اراضی آبی ما به ۲۲ تا ۲۴ درصد خواهد رسید؛ تحقق توسعه استان کردستان به بخش کشاورزی بستگی دارد، متاسفانه به دلیل عدم فروش نفت و نداشتن ورودی صندوق توسعه، اجرای تبدیل اراضی دیم به آبی با کندی مواجه است.
مرادنیا به منابع آبی خوب در استان کردستان اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود این منابع تامین آب شرب به خصوص در شرق استان با مشکل جدی مواجه است؛ حتی در همین روزها آب شرب شهر سنندج ناگوار است و با صحبت‌هایی که با مقامات داشتیم توانستیم تامین اعتباری انجام دهیم تا آب شرب تمام شهرهای استان را تامین کنیم.

وی افزود: به یاری خداوند در دهه فجر امسال آب شرب سنندج از سد آزاد به صورت مستقیم تامین خواهد شد و سد قشلاق برای بخش کشاورزی آزاد می‌شود و ۴۵۰ میلیارد تومان در همین چند ماه تامین اعتبار شد.
استاندار کردستان با اشاره به شروع پروژه اجرایی آبرسانی به قروه و دهگلان از یک ماه گذشته، عنوان کرد: در سقز و بانه نیز تلاش شد تا از سد عباس‌آباد برای بانه و از سد چراغ ویس برای سقز تا چند ماه آینده مشکل این دو شهر نیز حل شود؛ خوشبختانه برای شهر دیواندره نیز شروع به کار شد و تصفیه خانه در حال اجرا است و تا دو ماه آینده آب شرب دیواندره و ۷۵ روستا که جزو اوباتو هستند از همان مسیر تامین شود.
وی با اشاره به پروژه آبرسانی به بیجار و یاسوکند، بیان کرد: این پروژه به قیمت امروز ۱۷۵۰ میلیارد تومان است و با آغاز عملیات اجرایی که امروز به انجام می‌رسد به سرعت باید به دنبال تامین اعتبار برای مراحل بعدی باشیم؛ در بیجار هفت هزار هکتار از سد سیازاخ برای بخش کشاورزی و تبدیل اراضی از دیم به آبی لحاظ شده است و پیشرفت این پروژه ۸۰ درصد بوده است و به زودی آماده بهره برداری است.
مرادنیا به منافع پروژه آبرسانی در خصوص صنعت نیز اشاره و عنوان کرد: برای پتروشیمی بیجار و سایر صنایع بیجار نیز تخصیص آب از همین محل لحاظ شده است؛ در خصوص پروژه پتروشیمی تمامی کارها انجام شده است و متاسفانه به دلیل کمبود منابع صندوق توسعه پروژه فعلا اجرایی نشده است و امیدواریم با گشایش در فروش نفت و تامین منابع صندوق توسعه پروژه آغاز شود.
وی در پایان به اهمیت سرمایه گذاری بخش خصوصی اشاره و عنوان کرد: امروز از سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش کرانی بازدید داشتیم و جای خوشحالی دارد که نزدیک به دوهزار میلیارد تومان در تولید گندله سرمایه گذاری شده است؛ از همشهریان تقاضا دارم که اگر به دنبال توسعه و خارج شدن شهرستان از محرومیت هستند باید تمامی سرمایه‌گذاران بومی در بیجار سرمایه‌گذاری کنند تا همانند شهر بانه دچار تحول در بیجار باشیم.
آرش آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در خصوص پروژه آبرسانی عنوان کرد: این پروژه برای آبرسانی به شهرهای بیجار و حسن آباد یاسوکند و ۱۳۰ روستای شهرستان بیجار است؛ اعتباری بالغ بر ۸۵ میلیارد تومان برای امسال تخصیص داده شد و در فاز اول تفاهم نامه ای در بهمن ماه سال گذشته با قرارگاه خاتم الانبیا انجام شد و امیدواریم به زودی در فاز دوم نیز قراردادی منعقد کنیم و با همتی استانی و ملی بتوانیم این پروژه را به سرانجام برسانیم.
وی افزود: در حال حاضر تمامی تامین آب شرب و صنعت بیجار از طریق منابع آب زیرزمینی است؛ منابع زیرزمینی استراتژیک هستند و با تامین پایدار و سالم آب ، آب شرب و صنعت از این راه تامین می‌شود و این پروژه پتروشیمی را به عنوان یک صنعت مادر و مولد پوشش خواهد داد و به دنبال آن صنایع پایین دستی فعال خواهد شد و باعث رشد و رونق اشتغال در استان خواهد شد.
عملیات اجرایی پروژه آبرسانی به بیجار،حسن آباد یاسوکند و ۱۳۰ روستای شهرستان بیجار از سد سیازاخ با تخصیص آب شهری و روستایی  ۸.۱۳ میلیون متر مکعب، پتروشیمی بیجار ۷ میلیون متر مکعب و صنایع دیگر بیجار ۲.۴۳ میلیون متر مکعب در سال خواهد بود و مسیر انتقال از سد سیازاخ تا بیجار ۶۲.۵ کیلومتر و از بیجار تا یاسوکند ۸۰ کیلومتر خواهد بود؛ ضمنا در مجاورت روستای چنگیز قلعه تصفیه خانه ای با ظرفیت ۱۵۷ هزار نفر با افق طرح سال ۱۴۲۵ پیش بینی شده است.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.